Mama's in het zonnetje - Lansinoh

Mama’s in het zonnetje

Een Amerikaans onderzoek heeft uitgewezen dat 85 procent van de moeders zich niet voldoende gesteund voelt door de maatschappij.

Veel moeders zien zich genoodzaakt te stoppen met borstvoeden omdat ze een gebrek aan steun en begeleiding hebben, en simpelweg een gebrek aan energie en vertrouwen.

Hier kunnen we met z’n allen iets aan doen

Tijdens deze internationale week van de borstvoeding staat het vierde trimester centraal. Dit is de periode vanaf de bevalling totdat de baby 3 maanden oud is. Een challenging periode voor veel jonge ouders, waarin vermoeidheid, hormonen, kraamtranen, herstel en kennismaking met de baby allemaal tegelijk plaatsvinden. Het komt vaak voor dat de ouders gebukt gaan onder oordelen, onzinnige vragen en ongevraagde adviezen.

 

Als we nou eens allemaal een influencer zouden zijn voor een jonge moeder om ons heen? 

Of je nu een zus, vriendin, huisarts, verloskundige, kennis of collega bent: een jonge moeder heeft steun nodig. Wij geven je gedurende de maand augustus tips en inspiratie over hoe je er (praktisch) kunt zijn voor een jonge moeder.

Neem ook eens een kijkje op onze social media (Facebook en Instagram) waar je leuke en pertinente posts kunt vinden en aarzel niet om mee te doen aan de #Mama promise via de stories! We kennen allemaal wel een jonge moeder in onze omgeving. Laat je gebruiken om een echte steun te zijn, al is het “alleen maar” door diegene een lief berichtje te sturen en haar te zeggen dat ze het kan!

 

Op onze blog hebben we twee artikelen over het vierde trimester geplaatst:

Wat je zou moeten weten over het vierde trimester en

Post partum herstel

(klik op de titels om de artikelen te lezen)